Dagboek van Khenan

Woensdag 3 Juni 2009

Hoi mama,

Ik was best wel een beetje blij dat je me terug gemaild had! Ik vind het hier in Alkmaar echt heel vet hoor, maar af en toe mis ik je wel nog een beetje. Heb je ook msn? is echt vet handig. Als je niet weet wat dat is hoef je je niet te schamen hoor, het is echt iets voor de jeugd! Maar ik kan het je wel leren als je wil.

Mama, weet je dat ik een eigen hondenschool heb? Daar komen allemaal honden naar toe om hun mensen te leren hoe ze dingen moeten doen. We leren alle honden hoe ze precies met hun baasjes om moeten gaan, en wat ze nou precies moeten doen om ervoor te zorgen dat de baasjes steeds beter naar hun honden gaan luisteren.
Khenan en Reeplay Ik werk daar samen met mijn oude zure tante. Die is best wel indrukwekkend hoor, en ik behandel haar echt met respect. Ze is erg wijs en weet ontzettend veel dingen over mensen, en hoe je ze het beste kunt behandelen. Mevrouw Reeplay lijkt een beetje op een oude indiaanse medicijnhond uit Amerikaland. Ze heeft gezegd dat ze me alles gaat leren wat ze weet, zolang ik haar maar niet voor de poten loop.

Les een was: hoe geef ik mijn baas het commando, geef een koekje! Ze zei dat dat eigenlijk heel simpel is en dat je dat op meerdere manieren kunt bereiken. De makkelijkste manier is lief kijken of je koppie scheef doen. Als dat niet werkt, kan je ook je kont op de grond doen. Als de mens dan van blijdschap de klank zit uitstoot geven ze je daarna heel netjes een koekie. Mam, het werkt feiloos!! Ze gaat me deze week nog meer manieren laten zien waarop je je mens het commando, geef de koek, kunt geven. Mevrouw Reeplay zei alleen wel dat je geduld met ze moet hebben, omdat ze niet altijd even snugger zijn, en niet altijd direct begrijpen wat je bedoeld. Het is wel zo, dat als je veel met ze oefent het wel steeds beter gaat en dat ze na een tijdje meteen gehoorzamen.

Khenan en Reeplay tijdens zitoefening

Verder heb ik van de week geoefend met een poot optillen tijdens het pissen. Je zei dat oom Ceasar daar ook al jong mee was gaan oefenen en dat hij nu een hele indrukwekkende reu is geworden. Dat wil ik ook!! Het was echt vet simpel man! Ik stond echt in een keer stabiel tegen een fietsenrek op te pissen. Eitje!!! Vrouwtje wist niet hoe ze het had! Zei dat ik daar veel te jong voor was, en noemde me een kleine bijdehandte smurf! Die moet echt nog heel veel leren hoor! Maar ik ben met haar aan het oefenen, komt goed! Het enige wat lastig is, is om niet te vergeten om met een poot omhoog te pissen, heb het ook zo druk met van alles en nog wat! Kan je anders even aan oom Ceasar vragen of hij daar niet een ezelsbruggetje voor heeft, zodat ik het niet meer vergeet?

Khenan spelend met Loeka, Joep en Chef Ik heb vanmorgen mijn zussie Loeka gezien. Bij de puppycursus! Ze kwam omdat ze alles nog moest leren over mensen. Ze was echt onder de indruk van mijn kennis wat betreft dit onderwerp. Maar ze was vooral onder de indruk van hoe groot en zwaar ik al was. Ze heeft natuurlijk nog nooit zo'n grote, zwaar gespierde jongen gezien. Ze zat maar te zeuren dat ze wilde speelvechten en uiteindelijk heb ik toegegeven, terwijl het eigenlijk niet stoer en cool is om met een meid te speelvechten. Uiterraard was ik natuurlijk veel sneller en sterker. Maar ik vond dat zo zielig voor haar, dat ik haar maar bovenop heb laten zitten. Das goed voor d'r ego. Ze vond me zo stoer, vet en een coole dude, dat ze maandag alweer naar mijn hondenschool kwam! Ik wilde haar laten zien hoe vet goed ik al was in verschillende geef de koek oefeningen ( de mens noemt deze oefeningen volg, zit en bv down ) maar ze kende ze allemaal al. Nou moet ik heel snel nieuwe oefeningen leren, want het is natuurlijk niet de bedoeling dat ze meer kan en weet dan ik! Ik ga het straks meteen aan mevrouw Reeplay ( ik mag nog geen Riepje zeggen van haar ) vragen. Ik hoop dat ze tijd voor me heeft, want me zussie komt vanavond alweer!

MAM, weet je waar ik geweest ben? bij een heel groot zwem meertje! Dat was VET jonguh!! Er lagen denk ik wel 1000 korrels op de grond, die heel erg tussen je kiezen kraken! En het gote meertje viel me de hele tijd aan! Het kwam de hele tijd op me af rollen. Maar die schijtert durfde niet echt, want als ik boe zei holde die net zo hard weer terug, loser!

Khenan bij de zee      Khenan bij de zee

Er waren ook allemaal kuilen. Baasje zei dat die door de duitsers waren gegraven. Ik snap niet helemaal waarom er allemaal duitse herders naar het grote meertje toe komen om daar specifiek kuilen te graven. Maar ik heb er wat aan gedaan hoor! Ik heb vol overgave, moed, assertiviteit, en met gevaar voor eigen leven, precisie bombardementen op de kuilen uitgevoerd! De belgen tegen de duitsers! Nou ik kan je vertellen, deze trotse Belg rules!!

Trouwens mam, het was zo raar, baasje kwam gister thuis met een trek doek om zijn voet, je weet wel, zo een soort doek waar je met zijn tweeën aan kan trekken. Ik mocht er niet aan trekken van baasje en vrouwtje, omdat baasje erg veel pijn had. Vrouwtje legte uit dat baasje geopereerd was aan zijn voet omdat er een oude breuk in zat of zoiets. Ik snapte niet helemaal wat ze bedoelde maar ik denk dat ze wilde uitleggen dat baasje en ongeluk gehad heeft bij het pissen. Het is natuurlijk best moeilijk voor sommige mensen en honden om hun evenwicht te bewaren als ze met 1 poot omhoog pissen. Ik snap alleen niet waarom ze er dan een trekdoek, ik bedoel dat is ten slotte een nep prooi, omheen doen. De mens works in mysterious ways! Ik zou er gewoon aan likken, dat werkt vele malen beter!

Tot snel weer mama,
Likjes van Khenan!!!Terug naar het dagboek hoofdmenu