Dagboek van Khenan

Dinsdag 17 November 2009

Hoi mam,

Daar ben ik weer!! Het heeft even een tijdje geduurd, maar ik heb het ook zo druk gehad met mijn leven! Ik heb het bijvoorbeeld erg druk met groeien. Ik geloof dat ik nu ongeveer 58 cm hoog ben en rond de 19 kilo weeg. Puur hersens en spieren natuurlijk!!!! Wat ook veel tijd in beslag neemt is het onderhouden van mijn uitgebreide sociale netwerk! Ik ken heel veel honden die allemaal mijn vriend willen zijn. Dat komt waarschijlijk omdat ik zo cool ben. Sommige vrienden komen ook bij mij logeren. Daar is echt een run op, zo graag willen ze allemaal. Maar van vrouwtje mogen ze niet allemaal tegelijk. Ze pakt dan haar agenda erbij en schrijft op wanneer er een hond mag komen logeren. Het zal wel te druk zijn voor baasje en vrouwtje om ze allemaal tegelijk in huis te hebben ofzo. Laatst was duvel de bruine labrador nog bij mij in huis. Hij had tegen zijn baasjes gezegd dat ie veel liever bij mij wilde logeren dan met hun mee op vakantie gaan. Het was echt vet gezellig en we hebben samen heel wat lol getrapt!

Ik word ook steeds meer een man mam! Ik heb bv het plassen met een poot omhoog volledig geperfectioneerd. Ik kan mijn poot, bij iedere plas die ik moet doen, zowat verticaal omhoog houden! Ik vind het ook nodig om steeds vaker kleine plasjes te doen en de hele wereld te laten weten dat ik daar ben geweest. Soms is dat lastig hoor en krijg ik er maar drie druppels uit geperst! Maar het gaat om het idee! Ik probeer zo veel mogelijk tegen alles wat verticaal omhoog steekt aan te plassen. De tunnels op de hondenschool pissen ook ideaal!!! Ik moet alleen wel uitkijken dat vrouwtje het niet ziet, want dan word ze boos. Van haar mag het niet en al helemaal niet tegen haar tunnels. Ze vindt het vies, omdat ze de tunnels heel vaak verplaatst en ze dan moet vastpakken. Haha, grapje van Khenan! Ze zegt dan tegen me dat als er geur afgezet moet worden ze dat zelf wel doet! TSSSSS, nou ik heb haar nog nooit zien plassen, das natuurlijk alleen maar stoere vrouwenpraat!

Met mijn poep doet ze ook al zo raar! Iedere keer als ik op een mooi plekje een prachtig geurende hoop heb neer gelegd komt ze met een zakje achter me aanlopen en doet mijn prachtige hoop in dat zakje. Ze zorgt ervoor dat er niet een keuteltje achterblijft. Ik verdenk haar van een soort poep hobby. Want al mijn poep in dat zakje zit loopt ze naar het begin van het veld en stopt het zakje in een emmer waar nog veel meer zakjes poep inzitten. En als het emmertje dan vol zit loopt ze met een volle emmer weg en komt met een lege emmer weer terug. Volgens mij is ze een poep verzamelaar. Ik snap er niets van, zal wel een vrouwending zijn, want oma Madeleine doet het ook! Baasje heb ik er nog nooit op kunnen betrappen. Die laat mijn drollen met rust, laat ze mooi op hun plekje liggen. Als ik poep is vrouwtje haantje de voorste. Laatst ook, waren we bij de broer van baasje op bezoek en de mensen zaten vlees te eten in de achtertuin. Toen moest ik ook hoog nodig een flinke drol kwijt daar op dat mooi gemaaide gras! Baasje bleef relaxt zitten en zat te lachen, een echte stoer man. En vrouwtje ging helemaal een zakje vragen aan de vriendin van baasjes broer! Nou vraag ik je!! Ze heeft echt een obsessie voor poep!

Afgelopen weekend heb ik weer van alles mee gemaakt. Het begon al goed. Vrouwtje kwam op de achtelijke tijd van kwart voor vijf naar beneden. Ik had echt moeite om wakker te worden. vervolgens kreeg ik al eten. Pff, alsof ik dan al trek heb. Heb echt met lange tanden staan eten. Daarna ging ze allemaal spullen van mij in de auto doen. Dat kan twee dingen betekenen. Of ik ga heel lang op visite bij oma, opa tante Lisette, of Tante Hanneke. Of we gaan een lange autoreis maken naar een heeeeeele verre uitlaatplaats. Het was het laatste. Maar zo'n rare uitlaatplaats had ik nog nooit gezien. Ten eerste was het overdekt, vreemd! En ten tweede zag het zwart van de honden. Baasje en vrouwtje legde uit dat we op een hondenshow waren en dat ik ook mee ging doen. HUH???????????? En ik heb gelachen man, er zaten namelijk hele rare honden tussen. Er waren honden die boven op tafels stonden. Dat moet ik eens flikken, krijg ik meteen op mijn donder. En die baasjes waren dan hele vreemde dingen aan het doen met de vacht van die honden. Ik heb zelfs een soort dinosaurushonden gezien. Die waren echt GROOT man!!! Vrouwtje legde uit dat dat duitse doggen waren en sint bernards enzo. Ik heb ze trouwens wel laten zien dat ik niet bepaald onder de indruk was van ze. Liep er echt vet chill langs met mijn staart in de lucht. En toen aan het einde van de hal gebeurde het! Ik zag jou, mama! Wat een leue verassing was dat! En Fenja en Faya, me zussies waren er ook! Ik heb ze meteen mijn spierballen laten zien. Weet alleen niet of ze me eigenlijk wel zagen staan. Tss... Arrogante meiden, denken zeker dat ze de mooiste zijn. Papa Albert en Mama Conny waren er ook. Die heb ik uit enthousiasme ook bijna een gebroken neus gesprongen.

Daarna deed vrouwtje een hele dunne riem om mijn nek en gingen we een soort open pleintje op om iets te oefenen. Nog steeds geen idee wat. Ze ging ineens rennen, dus ik, joviaal als ik ben, ren mee en ga op haar uitdaging om te spelen in en blaf eens even lekker tegen haar.Ik bedoel dat hoort erbij, toch?? Ik denk dat het nog een beetje vroeg voor haar was want ze reageerde echt vet chagerijnig! Ze zei nee enzo en trok een boos gezicht. Die had duideljik wat meer aanmoediging nodig. Nou, ik ben de beroerdste niet hoor. Dus heb nog eens even flink geblaft, gejoeld, gesprongen, gestuiterd en in de riem gehangen, maar er was geen redden meer aan, ze was echt met haar verkeerde been uit bed gestapt! Later wilde mama Conny ook wel even met mij dat open pleintje op. Die wilde natuurlijk ook met mij speelvechten dacht ik! Maar nee hoor, die was ook al niet goed uitgeslapen! VROUWEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vrouwtje zegt dat ik nu moet stoppen met schrijven om jullie nog even in spanning te houden over hoe de show afliep!
Gemeen toch?!! hahaTerug naar het dagboek hoofdmenu