Basiscursus

Onze basiscursus is geschikt voor pups vanaf 8 weken oud.
Deze cursus sluit aan bij de levensfase waar uw pup in zit.
Samen gaan we werken aan het leggen van een veilig basis waarvan uit de pup kan gaan opgroeien. Wat is een veilige hechting? Hoe werk je daar precies aan. Wat heeft de pup hierin nodig. We werken o.a. aan de volgende onderwerpen.

Zindelijk worden, hoe doe je dat nou precies. De eerste nachten, wat wel, maar vooral ook, wat niet te doen. En hoeveel slaap heeft mijn pupje nodig, en hoe zorg ik dat hij dat ook krijgt? Help, hij zet overal zijn tandjes in! Hoe ga ik daar nou het beste mee om? Ook op straat gaat alles in dat mondje! Wat haal ik er wel uit en wat niet? En hoe doe ik dat nou op zo een manier dat de pup het goed aan leert?

Wel of geen bench/ren/afgezet gedeelte in de kamer? En als ik hier voor kies, hoe leer ik mijn pupje dit goed aan, zodat hij zich daar veilig en op zijn gemak voelt?

puppycursus

Met al deze vragen, en keuzes die je hierin gaat maken gaan we samen aan de slag. Iedere pup is anders en ieder mens is anders. En zowel jij/gezin als je pup, hebben andere dingen nodig, dan de pup van de overburen. Samen gaan we ontdekken wat er nodig is voor jullie pup, binnen jullie gezin.

Naast bovenstaande komt ook het socialiseren van de pup ruimschoots aan bod. Buiten in jullie eigen omgeving gaan we aan de slag met het socialiseren met andere honden, mensen, kinderen, en eventuele andere dieren.
Maar we gaan ook werken aan wennen aan verkeer, geluiden en andere zaken die je nou eenmaal buiten tegenkomt.

Oefeningen die in deze eerste fase centraal komen te staan tijdens onze lessen samen zijn, het aanleren van een beloningsklank/geluid of een clicker, de aandachtsoefening, af/lig/down leren gaan, wachten, het loslaten van voorwerpen, samen ontspannen aan de lijn leren lopen, en als laatste leggen we de basis voor het hierkomen als de pup losloopt.

Voor al deze oefeningen ontvangt je ook toegang tot de bijbehorende trainingsvideo’s. Op deze manier kan je gedurende de week altijd even terug kijken hoe een bepaald gedeelte van een oefening ook alweer moet, en kunnen gezinsleden die niet bij de training aanwezig waren, ook zien hoe we dingen aanleren.

In deze cursus ben je in de gelegenheid om gedurende de week altijd te kunnen bellen of appen als je vragen hebt, tegen dingen aanloopt, of even niet weet hoe iets op te lossen. Ik hoor het liever meteen, zodat ik advies kan geven, en je weer verder kan. Zo voorkomen we zoveel mogelijk dat er per ongeluk foutjes insluipen die voorkomen hadden kunnen worden.

De kosten voor deze cursus zijn 295 euro

pre-pubercursus