Pre-pubercursus

Deze cursus is geschikt voor honden vanaf ongeveer 16 weken oud

Na de eerste twee maanden samen met je pup, zul je merken dat hij/zij in een andere fase terecht is gekomen.

Ze hebben wat minder slaap nodig dan in de eerste weken dat hij bij je was. Ze zijn energieker, ondernemender, stoerder en onzekerder tegelijk. Ze kunnen in huis ineens een echte boeven zijn, en ze zijn vaak meer aan het oefenen met het uit testen van grenzen.

Een prachtige nieuwe fase. Je pup is zich heel erg hard en snel aan het ontwikkelen, en lijkt niet meer op dat hele kleine bolletje wol, die hij in de eerste weken was. Bij deze nieuwe fase, horen nieuwe uitdagingen, passend bij de ontwikkelingsfase waar ze nu in zitten.

pre-pubercursus

De oefeningen die we in de basiscursus zijn opgestart, worden verder uitgebouwd en er komen een paar nieuwe oefeningen bij. Denk hierbij aan het aanleren van naar de plaats gaan, en daar wat langer blijven, lichamelijke verzorging. We leren de pup om tandjes te kijken, oogjes en oortjes kijken/schoonmaken, vachtverzorging enz. En we werken aan zelfbeheersing middels verschillende oefeningen.

Centraal in het trainingsgedeelte blijft staan, het samen ontspannen aan de lijn leren lopen, en hierkomen tijdens het loslopen. Deze twee oefeningen komen in deze ontwikkelingsfase al een klein beetje onder druk te staan.

 

Je prepuber is aan het genieten van de wereld en alles wat zich daarin bevindt. Hij zal meer in speel met andere honden opgaan, en je zomaar voor de eerste keer echt even vergeten. Hij ziet allemaal interessante prikkels waar hij het mijne van wil weten, en kan meer spanning op de lijn gaan zetten. Aandachtspunten dus, waar we mee aan de slag gaan.

Ook in deze cursus krijg je weer toegang tot de bijbehorende trainingsvideo’s en heb je recht op tussentijdse communicatie tussen je lessen in. We verzoeken je ook echt om hier gebruik van te maken. Foutjes sluipen er zo makkelijk in! Beter om te voorkomen toch?

Deze cursus bestaat uit vijf lessen van een uur aan huis, of op een andere plek. Denk hierbij aan het park, bos, strand, winkelcentrum en andere uitdagende omgevingen.

De kosten van deze cursus zijn 295 euro.